Studiu de piață

Clusterul Regional al Lemnului PRO WOOD a elaborat un studiu care analizează cererea de produse din sector la nivel internațional, tendințele pieței, din punct de vedere comercial dar și al transferului tehnologic și al inovării. Acest obiectiv a fost stabilit de către membrii clusterului văzând necesitatea planificării strategiei și direcțiile de dezvoltare a produse noi, utilizarea tehnologiilor inovative și servicii mai adecvate.

Studiul de piață aduce o perspectivă din partea „Cererii”, venind în completarea analizei situației actuale (punct de vedere bazat pe “Ofertă”). Rezultatul acestei activități este un studiu de piață asupra industriei lemnului și mobilei la nivel internațional. În elaborarea acestui studiu s-au avut în vedere următoarele:

analiza sectorului de prelucrare a lemnului în general, analiza industriei lemnului în România, analiza industriei lemnului în județul Covasna, analiza tendințelor și caracteristicilor pieței de produse lemnoase la nivel European și internațional. Realizarea studiului s-a bazat pe colectarea și analiza datelor oficiale existente la nivelul clusterului, la nivel național și la nivelul internațional, relevante pentru obiectivul studiului.