Mobilier nou pentru insituții din subordinea DGASPC, printr-un amplu parteneriat

„Activitatea Clusterului Regional al Lemnului PRO WOOD nu se limitează doar la activități economice, ci se dorește ca, <<Pro Wood>>, să aducă lalolaltă mediul antreprenorial, instituțiile de învățământ și pe cele sociale. Cel mai bun exemplu pentru evidențierea acestui aspect constă în recenta cooperare între Holzindustrie Schweighofer, Clusterul, Consiliul Județean Covasna și Liceul Tehnologic <<Puskás Tivadar>>. Fabricile companiei <<Holzindustrie Schweighofer>> din Reci și Comănești au oferit 53 m3 de panouri din lemn masiv pentru mobilier, în valoare de 75825,68 RON clusterului <<PRO WOOD>>, pentru utilizare în scopuri sociale. ”- au transmis reprezentanții clusterului „Pro Wood”.

Din materialele primite, designerii clusterului PRO WOOD vor proiecta piese de mobilier, iar acestea vor fi realizate, sub îndrumarea reprezentanților companiilor membre în cluster, de către elevii Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar”.

Mobilierul produs va fi oferit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, pentru înlocuirea mobilei din casele de tip familal, centrele de îngrijire a persoanelor cu dizabilități, respectiv căminele pentru persoane vârstnice, aflate în subordinea DGASPC Covasna.

„Acest parteneriat multiplu vizează pregătirea elevilor din școlile profesionale pentru așteptările și nevoile pieței, respectiv urmărește dotarea cu mobilier nou a instituțiilor sociale ale județului. Elevii vor avea oportunitatea de a dobândi cunoștințe de la antreprenori, care prin experiența lor vor contribui la îmbunătățirea calității învățământului profesional.”- au transmis reprezentanții „PRO WOOD”.

Clusterul regional al lemnului – „Pro Wood”- are sediul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe și s-a înființat în anul 2010, cu sprijinul Programului cadru 7 – componenta de Regiuni ale Cunoașterii.

Ana Ciorici Costache

Sursa: http://mesageruldecovasna.ro/mobilier-nou-pentru-insitutii-din-subordinea-dgaspc-printr-un-amplu-parteneriat/