https://cash-exchanger.com/xchange_QWRUB_to_BTC/ Garda Forestieră a luat fiinţă prin transformarea fostelor Inspectorate Tehnice Teritoriale Sibiu şi urmează să devină operaţională de la 1 septembrie.
Potrivit ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, comisarii Gărzii Financiare vor trebui să apere pădurile de tăierile ilegale, mai ales că prejudiciul creat de autorii acestor fărădelegi se ridică la 1,5 milioane de lei. "Comisarii Gărzii Forestiere vor fi extrem de vigilenţi, pentru că criteriile lor de selecţie sunt extrem de dure. Vor avea parte şi de un test de integritate. I-am avertizat că, atâta timp cât remuneraţia este la
nivel de ANAF, şi pretenţiile populaţiei sunt extrem de mari, în ceea ce priveşte această instituţie. Au toate facilităţile
create, deci, vor trebui să îşi facă
munca în slujba cetăţeanului şi să apere această avuţie importantă", a spus ministrul Gabriela Gavrilescu.
În ceea ce priveşte structura organizatorică a Gărzii Forestiere, aceasta va avea 617 de posturi, din care 545 de posturi pentru personal silvic, cu atribuţii auxiliare domeniului (jurişti, economişti etc).  La nivel teritorial, vor funcţiona nouă Gărzi Forestiere. Numărul minim de posturi pentru Gardă va fi de 40. Cele mai multe posturi sunt la Garda Forestieră Suceava, 94, Braşov - 90 şi Cluj - 70.

Responsabilităţi

În ceea ce priveşte atribuţiile, ele vizează monitorizarea, implementarea şi controlul aplicării regimului silvic în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră de pe terenurile din afara acestuia, monitorizarea, implementarea şi controlul aplicării regimului cinegetic în fondul cinegetic naţional, precum şi monitorizarea şi controlul trasabilităţii materialelor lemnoase.
Personalul tehnic de specialitate din cadrul Gărzilor Forestiere îndeplineşte atribuţiile agenţilor constatatori prevăzute de lege. În acest sens, comisarii constată faptele care pot constitui infracţiuni sau contravenţii în domeniul silvic şi de vânătoare, sesizează de îndată organele de cercetare penală, iar pentru faptele contravenţionale aplică sancţiuni.
Comisarii au acces deplin în terenurile fondului forestier, indiferent de natura proprietăţii. Ei pot să controleze modul de producere, depozitare, circulaţie a lemnului, în toate locurile şi spaţiile în care se desfăşoară activitatea operatorilor economici. Comisarii Gărzii Forestiere au obligaţia să legitimeze persoanele care încalcă dispoziţiile legale din domeniul silviculturii sau cinegetic, să confişte sau să reţină în vederea confiscării bunurile folosite ori rezultate în urma săvârşirii faptelor ilegale, să participe şi să acţioneze împreună cu organele competente la controlul specific, inclusiv în punctele vamale şi de trecere a frontierei.

see url Sursa: Tribuna.ro

Visitorcounter

https://cash-exchanger.com/ All 54360

https://cash-exchanger.com/xchange_QWRUB_to_BTC/ Currently are 13 guests and no members online